ČEKAJU SE SIJALICE: Premijer liga dobija još jedan moderan stadion

Boris Stanišić: „Već smo postavili stubove, završili instalacije i trafo-stanicu, ostalo je da još od FS BiH dobijemo sijalice i siguran sam ćemo tada imati jedan od najreprezentativnijih stadiona u ovom regionu“

Predsjednik i vlasnik Zvijezde 09 Boris Stanišić ne može ni da zamisli da se njegov tim vrati u Prvu ligu Republike Srpske i ubijeđen je da će i pored silnih problema tim iz Etno-sela Stanišići i naredne sezone biti premijerligaš, piše Glas Srpske.

Do prije dva kola Zvijezda je bila čvrsto prikovana za dno premijerligaške tabele, a poslije dvije vezane pobjede, “fenjer” su prepustili GOŠK-u i sa daleko više samopouzdanja ulaze u nastavak sezone.

„Iskren da budem, pred početak sezone nisam vjerovao da je razlika u kvalitetu između dva ranga takmičenja tolika, ali nažalost procjena je bila pogrešna i nismo baš najbolje startovali. Uz sve to, bilo je i nekih okolnosti koje se nisu baš odnosile na fudbal i sve je to kulminiralo sa lošim startom“, istakao je Stanišić.

Činilo se da je poslije osmog kola situacija bezizlazna, pogotovo kada je prvi čovjek ovog kluba javno optužio dvojicu fudbalera Nemanju Vejnovića i Ibrahima Škahića da su upleteni u namještanje rezultata njihovog tima.

„Najveća greška mi je što nisam čovjek fudbala i što mi je kada sam to gledao sa strane sve izgledalo normalno. Ali nije bilo tako. Poslije razgovora sa trenerima i sa čvrstim dokazima sam otišao u policiju, upoznao sa činjenicama nadležne i klupko je počelo da se razmotava. Da sam bio u pravu svjedoči i krivična prijava podnesena protiv Vejnovića. I dalje sam siguran da je i Škahić u to umiješan, ali je bio mudriji od svog druga i u njegovom telefonu nisu nađene sumnjive poruke. Grešku ove vrste sigurno neću ponoviti u budućnosti. Biću daleko oprezniji, a bilo kakvu sumnjivu radnju opet bih prijavio“, jasan je Stanišić.

Sva dešavanja u vezi sa kladioničarskom aferom uzrokovala su i odlazak trenera Milana Đuričića, koji je podnio ostavku, a na njegovo mjesto imenovan je Darko Nestorović.

„Dolaskom Nestorovića rezultati su postali bolji. Eto uspjeli smo u posljednjih šest kola da osvojimo osam bodova i više nismo na dnu. Ubijeđen sam da ćemo uskoro napraviti i pomak više“, izjavio je prvi čovjek Zvijezde 09.

U martu 2017. Stanišić je na licitaciji kupio Gradski stadion u Ugljeviku za 803.000 maraka i od ove sezone Zvijezda 09 na njemu igra prvenstvene utakmice.

„Za ovih godinu i po uradili smo mnogo. Stadion je bio poprilično ruiniran, ali uspjeli smo da uredimo 1.500 kvadratnih metara korisnog prostora, a sređene su i tribine. Sada nam je najveći problem trava i najvjerovatnije ćemo na proljeće da je iznova busenujemo. Planiramo i da završimo reflektore, jer će oni biti obavezni od sezone 2019./20. za sve premijerligaše. Već smo postavili stubove, završili instalacije i trafo-stanicu, ostalo je da još od FS BiH dobijemo sijalice i siguran sam ćemo tada imati jedan od najreprezentativnijih stadiona u ovom regionu“, rekao je Stanišić, koji je dodao da je budućnost fudbala u mladima i da je ponosan na Akademiju “Savo Milošević”, koja se nalazi u sportskom kompleksu Etno-sela Stanišići.

 

(Sportske.ba)