Ispovest sek/si nastavnice iz Vranja: Slikama na Fejsbuku nisam prekršila kodeks

Profesorka biologije i ekologije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju Maja Mihajlović (27) pokušava da što pre stavi tačku na nemilu priču o golišavim fotografijama na svom Fejsbuk profilu.

Ispovest seksi nastavnice iz Vranja: Slikama na Fejsbuku nisam prekršila kodeks

Profesorka vedra i raspoložena ne odaje znake utučenosti i ogorčenja zbog prljavog provlačenja kroz medije. Sporne fotografije je zaključala, neke i definitivno uklonila sa profila. Ljubazno se odazvala pozivu da se prvi i poslednji put obrati javnosti.

– Srećna sam što me podržavaju roditelji, đaci i uprava škole. Smatram da nisam pogrešila što sam neke slike postavila još 2010. godine, dok sam studirala na Pirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Objavljivanjem slika na Fejsbuk profilu nisam prekršila kodeks ponašanja i oblačenja u školi. Kada sam postavila slike na društvenu mrežu, još sam bila student i nigde nisam radila.

Jedino nisam znala da su moje privatne slike dostupne svim korisnicima ove društvene mreže. Sigurna sam da ova čudna i neosnovana priča nije potekla od učenika, već od nekoga ko je neostvaren u životu i bavi se tuđim sudbinama. Nisam udata i nikakav povod nikome nisam dala. Svi su me bodrili i podržavali – nevoljno priča mlada profesorka.

Direktor Saša Ivković potvrdio je da je škola pružila punu podršku mladoj profesorki koja se nezaslućeno našla na stubu srama. On takođe smatra da profesorka nije prekršila kodeks ponašanja, ophođenja i oblačenja.