KCUS Ranjeni policajac podlegao nakon višesatne borbe za život

Nakon višesatne borbe za život i operacije, preminuo je i drugi policajac koji je rano jutros ranjen u napadu na policijske službenike u sarajevskom naselju Alipašino polje.

“Policajac D.V. koji je u jutarnjim satima dovezen u KCUS, sa teškim i životno ugrožavajućim povredama, uprkos velikom naporu ljekara  je umro. Menadžment i uposlenici KCUS izražavaju  saučešće porodicama naših  brutalno ubijenih policajaca”, saopšteno je iz KCUS-a.

Podsjećamo, jutros je u sarajevskom naselju Alipašino polje došlo do pucnjave u kojoj je jedan policajac smrtno stradao, dok je drugi teško povrijeđen i ljekari su mu se borili za život.

Ipak, nekoliko sati kasnije, ranjeni policajac je izgubio bitku za život.

Apsolutno osuđujem ovaj gnusni događaj i nadam se da će počinioci bii dovedeni pred lice pravde i biti najoštrije kažnjeni. Ono što želim da kažem jeste da su otac, brat i sin nenadoknadivi i da ćemo porodicama iznaći sva potrebna sredstva kako bi na bilo koji način pokušali ublažiti bol. Iskoristiću priliku da kažem da je napad na policajca napad na državu“, kazao je ministar MUP-a KS Vedran Mulabdić.