OVO JE PRAVA ISTINA DA LI JE OD 1.10.2018. građani bez EU pasoša moći će bez vize da rade u Njemačkoj i EU !!!

Kako smo od prije pisali da nastupa zakon o zaposljenu radnika na prostoru EU   bez radne dozvole i viza u Njemačkoj.

Detaljnom istraznjom nasih novinara za sada smo pronasli da izlazi zakon novi o zaposljenju građana na prostoju Eu – tj za gradane ex-yu, a da li ce biti da se moze raditi bez vize za sada nemamo potvrdne informacije uvezi toga.

Stoga nadamo se da ce uskoro moci omogocuti da bez problema se zaposli na prostorima Eu.

Također za sada znamo da mnogi portali prenose vakve podatke za koje mi smatramo da nisu tacne tj da nisu jos potvrđene!

U ovom momentu građani bez pasoša EU neće moći da se zaposle,ovo važi za građane sa srpskim, bosanskim i makedonskim pasošima bez obzira za koji posao žele aplicirati. Ovo se odnosi na sve poslove bez obzira da li želite aplicirati kao medicinar,građevinac,spremačica ili nešto drugo.

Od 1.10.2018 startuje novi zakon o zapošljavanju po kom će svi građani bivše Jugoslavije čije države nisu u EU moći da se zaposle pod istim uslovima kao i građani EU. Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u ambasadu više neće biti neophodan uslov za dobivanje radne vize.

A pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada. Trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU pasošima.


Ranije vezani clanak:

Od 1.10.2018. startuje novi zakon o zapošljavanju po kom će svi EU građani moći da se zaposle pod istim uslovima kao i građani EU.

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u ambasadu više neće biti neophodan uslov za dobivanje radne vize.

A pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada. Trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU pasošima.

Ovu informaciju još uvijek nije potvrdila ni jedna zvanična institucija.

(Izvor: infoposlovni.online)