UMRLA JE OD RAKA U 27. GODINI, A NJENO PISMO SVAKO MORA DA PROČITA: Roditelji su ga našli 24 sata pre njene smrti

Sve vreme je razmišljala o svojoj smrti, a čak je i o tome napisala dirljivo pismo na Fejsbuku, koje je njena porodica našla 24 sata ranije, prenosi Njuzner.

Retko kome padne na pamet misao da će umreti mlad, ali to nije bio slučaj sa Holi Bačerkojoj je dijagnostikovan maligni tumor u 26 godini.

Svakodnevno je morala da razmišlja o kraju života i znala je da će uskoro umreti. Preminula je godinu dana kasnije, u 27. godini.

Sve vreme je razmišljala o svojoj smrti, a čak je i o tome napisala dirljivo pismo na Fejsbuku, koje je njena porodica našla 24 sata ranije, prenosi “Njuzner”.

Prenosimo vam njeno pismo:

“Nerealno je da razmišljate o smrti u 26. godini, to je jedna od stvari koju ignorišete. Uvek sam maštala da ostarim, da imam porodicu, da nađem ljubav svog života i imam puno dece. Jako boli što to neću imati.

Svaki trenuci u životu su prolazni, krhki i nepredvidivi. Svaki dan koji je pred nama je poklon, a ne ono što je dato. Sada imam 26 godina. Ne želim da umrem. Želim da živim, da budem srećna. To dugujem svojim najdražima, ali ne zavisi od mene.

Ne pišem ovo zato što se bojim smrti, nego jednostavno ne mogu da ignorišem ono što je neizbežno. Samo želim da napomenem da ljudi treba da prestanu da se brinu i sekiraju o malim, nebitnim, bezazlenim stavrima iz svakodnevice. Svakog čeka svoja sudbina.

Mnogo sam razmišljala ovih poslednjih nekoliko meseci svog života. Naravno, takve stvari mi dođu na pamet usred noći kada ne mogu mirno da zaspim.

Ove godine, kada ste se razmišljali o bezveznim stvarima, pomislite samo na nekom ko se zaista suočava sa problemima. Budite zahvalni vašim sitnicama koje vas svakodnevno muče, jer postoje i mnogo krupnije stvari. Nikako nemojte zbog toga da kvarite raspoloženje drugim ljudima.

Holi Bačer
Holi Bačerfoto: preentscreen/facebook

Kada to uradite, izađite napolje i udahnite duboko. pokupite sav vazduh koji može da vam stane u pluća, pogledajte kako je lep prizor plavo nebo i zeleno drveće. Razmisli koliko si srećan što možeš da uradiš samo to – da dišeš, da udahneš vazduh.

Gledam kako moje telo gubi moć, kako mi je kraj blizu. Sve što želim je to da proslavim još jedan Božić ili rođendan sa svojom porodicom ili još jedan dan sa svojim dečkom ili psom.

Slušam ljude koji se žale na težak posao ili da ne mogu da ostvare neke planove koji su zacrtali… Budite zadovoljni i zahvalni što ste fizički sposobni i što niste bolesni.

 

exoresno.com